Medovo-chilli soté s pažítkou

Túto chutnú rýchlovku robievam celkom často s rôznymi obmenami, najlepšia je však táto :-) Sladko pikantná chuť a ešte k tomu s pažítkou je výborná kombinácia a omáčka, ktorá nám vznikne v soté je vhodná ku zemiakom pripraveným na rôzny spôsob, a taktiež sa hodí k tarhoni.

POTREBUJEME:
3 kuracie prsia, alebo vykostené stehná
1-2 chilli papričky
1 a 1/2 PL medu
2 šalotky
hrsť pažítky
150 ml sladkej smotany
PL masla, trochu oleja
ČL mletého koriandru, mleté farebné korenie, soľ


Pripravíme si najprv suroviny: mäso nakrájame na tenké pásiky, šalotku na tenké kolieska, a nasekáme pažítku (ja mám mrazené zásoby, ak nie je čerstvá). Rozohrejeme hlbokú panvicu, pridáme maslo a olej a do rozhorúčeného roztopeného masla s olejom pridáme rozdrvené chilli, koriander a šalotku. (Chilli drvíme v sáčku, aby nás neštípali ruky a pre deti dávame max.1 papričku, vtedy je soté mierne pikantné :o) ). Minútku opečieme a pridáme mäso a poriadne do zlatista opečieme. Okoreníme, osolíme, pridáme med, prevaríme a pridáme smotanu a necháme asi 10 minút variť, kým sa smotana trochu zredukuje a zhustne. Odstavíme, pridáme pažítku a podávame :-) MŇAM

PS: ak by sa Vám zdalo málo omáčky, môžete pridať smotanu a ešte prevariť.






2 komentáre:

  1. anooo, sladke a palive spolu super ladia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Uz sa tesim Miska, az budeme zas mat prilezitost vyskusat nieco z tvojho paliveho sudku, len to moje deti nemozu, tak az budeme sami :-)

    OdpovedaťOdstrániť