Quesadilla

Opäť doma .-) Po týždňovej odmlke strávenej na služobke som sa ráno prebudila do nádherne slnkom vyhriateho dňa a začala ho takýmito úžasnými raňajkami, ktoré nás naštartovali pred výletom do prírody. Quesadilla sa dá robiť na rôzne spôsoby, ale jarná cibuľka a chedar sú ideálnou kombináciou. 
Tortilly - kukuričné placky - sme mali hotové, takže príprava bola veľmi rýchla a čoskoro sa vôňa zapekajúcich sa placiek šírila po celom byte. Ak by ste si chceli však pripraviť domáce tortilly, skúste tento recept:

Na 10 kusov potrebujeme
250 g hladkej kukuričnej múky 
60 g bravčovej masti
1 lyžičku soli
130 ml vody

Do misy dáme múku so soľou. Masť pridáme k múke a dobre prepracujeme. Prilejeme 130 ml teplej vody a vypracujeme mäkké cesto. Valček zabalený do fólie necháme asi hodinu v chlade odležať.
 Cesto rozdelíme na 10 kúskov, sformujeme 10 malých bochníčkov, na pomúčenej doske ich rozvaľkáme na tenkú placku o priemere 15 cm. Placky narovnáme na seba a medzi ne vložíme jeden list papiera na pečenie. Rozpálime panvicu a tortilly na nej z každej strany nasucho opekáme až do svetlohnedej farby. Na povrchu by sa mali tvoriť bubliny. Hotové tortilly kladieme na seba na tanier a prikryjeme ich utierkou. Do cesta môžeme pridať aj rozpučený cesnak, či bylinky.

Hotové tortilly plníme podľa chuti, tieto naše si pripravíme nasledovne:
Na polovičku tortilly rozložíme nahrubo nastrúhaný chedar, na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku a cherry paradajky, 2 plátky šunky a opäť nastrúhaný chedar. Pokvapkáme tabascom a preložíme druhou polovicou tortilly. Takto pripravenú placku dáme na kontaktný gril a zapečieme. 


Dnes som našla u blogerky Mišky aj spôsob prípravy na panvici s jej receptom na placky, vyskúšam aj tie :-)

PS: Na výlet sme sa vybrali na medvedí cesnak, keďže dnes som ho chcela použiť pri varení, avšak zatiaľ nerastie, bude obmena :-) Potešili sme sa snežienkami na Kolibe a veľkonočným trhom v Marchegu...



















2 komentáre: