Medovo-horčicové kura

Veľmi chutný a rýchly obed :-) Spojenie medu, horčice a smotany vytvorí spolu s mäsovou šťavou zaujímavú chuť a keďže je teraz špargľová sezóna, hodí sa k tomuto jedlu ako zeleninová príloha. Rovnako dobré sú aj zelené fazuľky.



POTREBUJEME (4 porcie):
8 ks kuracie stehná dolné
1 kg baby zemiaky
5 PL kyslej smotany
2 PL kremžskej horčice
150 ml kuracieho vývaru
3 strúčiky cesnaku
med
zelená špargľa alebo zelené fazuľky
čersvý estragón



  
V horúcom vývare rozmiešame prelisovaný cesnak, horčicu a kyslú smotanu. Na plech si uložíme umyté kuracie stehná, baby zemiaky (v šupke) a špargľu (alebo zelené fazuľkové lusky). Všetko polejeme pripravenou zmesou a dobre premiešame. Potom všetko pokvapkáme medom, pridáme natrhaný estragón a dáme piecť pri 180°C na cca 45 minút (aby malo kuriatko hnedkastú kôrku). Počas pečenia som kuracie nohy aj zemiaky poobracala, aby sa opiekli zo všetkých strán.  




1 komentár:

  1. No tak na tohle jídlo mám přesně chuť ,určitě vyzkouším, vypadá to skvěle:)

    OdpovedaťOdstrániť