Poľovnícke kuracie stew

Stew z kuriatka som robila prvý krát, a zvolila som ho práve kvôli ručičke teplomera ukazujúcej vysoké teploty, takže to chcelo niečo ľahké, ale pre zmenu mäsité a vhodné na sviatočný obed :-) Výsledná chuť je jemne nasladlá, kto má rád viac pikantné, odporúčam pridať 1 chilli papričku, ktorú som kvôli deťom vynechala.

POTREBUJEME: 
2 kuracie prsia
2-3 kvalitné párky bez múky
7 plátkov slaniny
4 šalotky
4 strúčiky cesnaku
1/2 póru
1/2 cukiny
6-7 veľkých šampiňónov
1-2 vetvičky rozmarínu
1 veľkú PL medu
100 ml bieleho vína
100 ml vývaru
100 ml smotany na varenie
čerstvo mleté korenie
2 PL oleja


Mäso a párky nakrájame na kúsky, slaninu na plátky. Zeleninu si tiež nachystáme vopred: cukinu a šampiňóny na väčšie štvrtky, cesnak a pór na plátky, šalotku podľa veľkosti iba prepolíme.

 Na oleji si opečieme mäso, slaninu a párky do zlatista, potom pridáme korenie, med a víno a podusíme 5 minút. Pridáme všetku zeleninu a 5 minút podusíme s mäsom. Pridáme vývar, prikryjeme a dusíme cca 10 minút - kým nie je zelenina al dente. Pridáme smotanu a varíme ďalších 10 minút odokryté, aby sa nám omáčka zredukovala a zhustla. Hotovo :-) Ak treba, dosolíme.





Podávame so zemiakmi.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára