Swing Society Orchestra - narodeninový koncert :-)

Poznáte ten okamih, keď si kúpite novú čokoládu, ktorá vás zláka obalom a neviete, čo máte očakávať. S napätím ju otvoríte, opatrne si kúsok odlomíte, vložíte do úst a na jazyku sa vám rozihrá jedna úžasná symfónia, ktorá vám vyčarí úsmev, pohladí dušu a uspokojí vaše očakávanie. Také bolo moje prvé stretnutie so Swing Society Orchestra (SSO), na ktoré ma priviedol môj dlhoročný kamarát Matej Papán – manažér orchestra a môj bývalý spolužiak z Ľudovej školy umenia. S napätím som prišla na ich prvý koncert a už po prvých tónoch som vedela, že som nešliapla vedľa a že ich nepočujem posledný krát. Odvtedy sa stretávame takmer pravidelne a moja láska k tomuto mladému swingovému a tanečnému orchestru sa nedá prejesť.

Preto by som sa rada s vami podelila o tento neskutočný zážitok prostredníctvom narodeninového koncertu už tento piatok 24.5.2013, kedy bude SSO oslavovať svoje šieste narodeniny v legendárnom hudobnom klube Véčko na Námestí SNP o 20:30 hod.

„SSO vznikol v prvom rade z úprimného záujmu zakladajúcich členov o prinavrátenie veľkoorchestrálnej, swingovej a tanečnej hudby na pódiá a kultúrne podujatia v rámci našej hudobnej scény. Zakladajúci členovia SSO pociťovali túžbu a potrebu ukázať ľuďom na Slovensku hudbu, na ktorú sa v posledných rokoch pozabudlo. Na hudbu, ktorá bola v konečnom dôsledku základným stavebným kameňom dnešnej pop-music. Ukázať, že tu stále je, že je obohatená o energiu a vyjadrenie mladých profesionálnych hudobníkov a umelcov. Vytvárať neopakovateľnú atmosféru živého koncertu je úlohou a poslaním SSO.“
(viac na www stránke Swing Society Orchestra http://www.swingsocietyorchestra.eu)

Ako sa hovorí, kto chce pochopiť hudbu, nepotrebuje ani tak sluch, ako srdce. SSO chce priblížiť tento štýl hudby aj tradičnejšiemu poslucháčovi (zámerne nepoužívam slovo komerčnému, nakoľko ich repertoár ma od komercie ďaleko), avšak v priebehu posledných rokov predsa len ponúka okrem klasických swingových skladieb aj známe populárne skladby prearanžované do swingu, či už od legendárnych Beatles, hviezdy Prince alebo nemenej známej speváčky veľkého formátu Amy Winehouse, ako aj iné bonbóniky, ktoré vám neprezradím, ale dúfam, že osobne necháte preniknúť pod kožu energiu a atmosféru, ktorú SSO spolu s nadšenými poslucháčmi prinášajú. Sama sa teším na novinky, ktoré opäť SSO po vlastných úpravách z pera , aranžéra, skladateľa a trombonistu Jozefa Chorváta tento krát prinesie a nechá nás sa ponoriť do sveta krásnych melódií, rytmov a harmónie.

A samozrejme, nebudú chýbať ani veľké hlasy v podobe už neodmysliteľných hostí, dám ako Katka Korček, Andrea Bučková a Katarína Micháliková a pánov Tomáša Vravníka a Samuela Hošeka, ktorí Vás prostredníctvom svojich hlasov a profesionálneho hudobného sprievodu prenesú do dôb dávno minulých a vyvolajú vo vás pozitívne emócie.

Túto lahôdku si môžete vychutnať za 7 eur a určite neurobíte krok vedľa, keď budete mať chuť sa zosobniť s hudbou aj s odváženejším outfitom v štýle z čias 40tich – 50tich rokov a zatancovať si na parkete, ktorý je v hudobnom klube Véčko k dispozícii. SSO má len jedinú chybu, a to, že čas pri nich veľmi rýchlo plynie. Dokonale zladení, nesnažiac sa o vyniknutie jedinca, vždy prinášajúci prekvapenie, čo je zárukou jedinečnosti každého ich vystúpenia.

Chlapci, tešíme sa na vás!

2 komentáre:

  1. to znie zaujímavo, ďakujem za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ak nebudu nahodou listky, tak sleduj dalsie dianie :-) neviem, ci si na FB, ale ak ano:

    https://www.facebook.com/swingsocietyorchestra?fref=ts

    :-) su fakt uzasni!

    OdpovedaťOdstrániť