Ranný Chia smoothie

Opäť jeden výdatný víkend je za mnou, príjemná zmena po celom týždni :-) Dostalo aj telo čo to na čerstvom vzduchu zabrať na bike túre na Devín a ani Horský park nebol vynechaný - a keď som pri ňom, ďalšiu nedeľu sa tam bude konať Veľkonočný trh, už som absolvovala Vianočný, veru, atmosféra bola výborná, tak aj na tento sa budem chystať. Okrem toho, tento týždeň nás čaká aj Deň narcisov a to 11. apríla a taktiež v sobotu bude v Starej tržnici TRH-PIAC-MARKT.

Avšak, aby som sa dostala k receptíku, ktorý je práve tak dobrý na ráno, kedy sa chystáme aj nejakú energiu vydať, tu je:

POTREBUJEME:
2 PL chia semienok
1 PL konopných semienok
1 banán
2 kiwi
180 ml kokosová voda
čerstvá medovka - cca 15 lístkov

Chia semienka si dáme na 10 min. napučať do polovice kokosovej vody. Medzitým si môžeme popreťahovať telo Pozdravom slnku :-) Alebo iným cvičením vhodným na ráno.

Následne zmixujeme všetky ostatné ingrediecie, nakoniec pridáme napučané chia semienka a premiešame. Pijeme ihneď, nakoľko chia semienka stále budú pracovať a zväčšovať svoj objem :-)

Malá rada, keďže na spracovanie niektorých výživných látok zo zeleniny a ovocia sú potrebné tuky, preto používame semienka - avšak, majú aj iné významné vlastnosti, môžeme pridať aj olej - kokosový napr. Ak chceme výživnejší nápoj, môžeme miesto kokosovej vody pridať ovsené mlieko, prípadne mandľové.. ale aj k tomu prídeme :)


A na záver krásneho víkendu jedna krásna indiánska múdrosť:

Jeden večer vzal starý Indián svojho vnuka za ruku a rozprával mu o bitke, ktorá prebieha vo vnútri každého človeka. Povedal mu "Chlapče, tá bitka v každom z nás je medzi dvomi vlkmi".

Jeden je zlý. Je to zlosť, závisť, žiarlivosť, smútok, sebeckosť, hrubosť, nenávisť, seba-ľútosť, falošnosť, namyslenosť, ego.
Ten druhý je dobrý. Je to radosť, pokoj, láska, nádej, vyrovnanosť, skromnosť, láskavosť, empatia, štedrosť, vernosť, súcit a dôvera.

Vnuk o tom premýšľal a po minúte sa opýtal, "A ktorý vlk zvíťazí?"

Starý Indián odpovedal: "Ten, ktorého kŕmiš."





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára